Onderzoek naar seksuele intimidatie rechtse EU-lijsttrekker Zweden

buitenland
0
22 mei '19
Het Zweedse Openbaar Ministerie is een vooronderzoek begonnen naar beschuldigingen aan het adres van een rechts-nationalistische kandidaat voor de Europese parlementsverkiezingen.

Peter Lundgren, de lijsttrekker van de Sverigedemokraterna (Zweden Democraten), maakte zich mogelijk schuldig aan seksuele intimidatie. Lundgren heeft opgebiecht dat hij zich ongepast heeft gedragen richting zijn partijgenoot Sara-Lena Bjälkö. Dat zou een jaar geleden zijn gebeurd op een feestje. De politicus stelde dat alcohol daarbij een rol speelde en bood zijn collega excuses aan. Bjälkö verklaarde dat ze het voorval achter zich heeft gelaten. "Ik ben niet van plan aangifte te doen", zei ze in een video van haar partij.

De politie wil niet zeggen wie melding heeft gemaakt van wangedrag door Lundgren. Het nieuws over het vooronderzoek komt voor de rechts-nationalistische partij op een gevoelig moment. Zweden kiest deze week nieuwe Europarlementariërs. Een peiling voorspelde eerder deze maand dat de Zweden Democraten op zo'n 17 procent van de stemmen kunnen rekenen.

© ANP 2019
peter lundgren
europa
sverigedemokraterna
zweden
seksuele intimidatie
politicus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi