Safi: Man verbrandt 40 katten

marokko
7
22 mei '19
Minstens veertig katten zijn gemarteld en levend verbrand door een persoon die wraak wilde nemen op de mensen die voor hen zorgden.
De inwoners van de stad Safi en leden van de Marokkaanse vereniging "Comme Chiens et Chats" zijn in shock na de gruwelijke ontdekking. Ook op sociale netwerken zijn mensen gechoqueerd door de gruwelijke dood van de katten.

Een vrijwilliger ontdekte op 14 mei twee doodgebeten katten toen ze deze te eten wilde geven. Diezelfde avond werd de schuilplaats van de katten in brand gestoken. Meer dan 40 katten zijn leven verbrand.

De katten leefden al meer dan 10 jaar in het centrum van de stad en werden met veel liefde verzorgd door omwonenden. Sinds 4 mei worden de vrijwilligers onderworpen aan bedreigingen en intimidatie door de dierenbeul. "De dader heeft zijn honden tegen de katten opgezet" zegt Hind Moustaghfar, de voorzitter van de vereniging "Comme Chiens et Chats" tegen de website Maroc Diplomatique. "De man wilde de schuilplaats van de katten gebruiken voor zijn eigen honden", vervolgt ze.

Rechtbank
Vergezeld door een gerechtsdeurwaarder en een aantal rechercheurs, ging advocaat Youssef Rharib, die momenteel de leiding heeft over de zaak, voor vooronderzoek naar Safi. "Het is belangrijk voor ons dat de officier van justitie de mishandeling van dieren behandelt als misdrijf" zegt de advocaat tegen HuffPost. "In de eerste plaats is het ons doel om dierenrechten te verdedigen, en te zorgen voor jurisprudentie die het mogelijk maakt om geweld tegen dieren serieus te bestrijden."
© MAROKKO.NL 2019
marokko
safi
katten
dierenbeul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi