Safi: Man verbrandt 40 katten

buitenland
7
22 mei 19:49
Minstens veertig katten zijn gemarteld en levend verbrand door een persoon die wraak wilde nemen op de mensen die voor hen zorgden.
De inwoners van de stad Safi en leden van de Marokkaanse vereniging "Comme Chiens et Chats" zijn in shock na de gruwelijke ontdekking. Ook op sociale netwerken zijn mensen gechoqueerd door de gruwelijke dood van de katten.

Een vrijwilliger ontdekte op 14 mei twee doodgebeten katten toen ze deze te eten wilde geven. Diezelfde avond werd de schuilplaats van de katten in brand gestoken. Meer dan 40 katten zijn leven verbrand.

De katten leefden al meer dan 10 jaar in het centrum van de stad en werden met veel liefde verzorgd door omwonenden. Sinds 4 mei worden de vrijwilligers onderworpen aan bedreigingen en intimidatie door de dierenbeul. "De dader heeft zijn honden tegen de katten opgezet" zegt Hind Moustaghfar, de voorzitter van de vereniging "Comme Chiens et Chats" tegen de website Maroc Diplomatique. "De man wilde de schuilplaats van de katten gebruiken voor zijn eigen honden", vervolgt ze.

Rechtbank
Vergezeld door een gerechtsdeurwaarder en een aantal rechercheurs, ging advocaat Youssef Rharib, die momenteel de leiding heeft over de zaak, voor vooronderzoek naar Safi. "Het is belangrijk voor ons dat de officier van justitie de mishandeling van dieren behandelt als misdrijf" zegt de advocaat tegen HuffPost. "In de eerste plaats is het ons doel om dierenrechten te verdedigen, en te zorgen voor jurisprudentie die het mogelijk maakt om geweld tegen dieren serieus te bestrijden."
© MAROKKO.NL 2019
marokko
safi
katten
dierenbeul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
psv
syrie
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi