In Nederland begraven worden

algemeen
1
22 mei '19
“Na mijn dood wil ik graag hier in Nederland begraven worden. Zo hebben mijn familie en vrienden de mogelijkheid om mijn graf te bezoeken”.

Dit is een uitspraak die steeds vaker te beluisteren valt. Een toenemende aantal moslims in Nederland, ongeacht waar de roots ligt, spreek de wens uit om hier begraven te willen worden.  Momenteel worden al moslims in Nederland begraven op gemeentelijke en particuliere begraafplaatsen maar de zekerheid dat het graf voor eeuwig daar zal zijn is er echter niet.      

Juist deze eeuwigdurende grafrust is de meest zwaarwegende voorwaarde die moslims aan hun laatste rustplaats stellen. Omdat de huidige Nederlandse begraafplaatsen geen eeuwige grafrust kunnen garanderen is het noodzakelijk om begraafplaatsen in eigen Islamitisch beheer op te zetten waar die garantie wél kan en zal worden gegeven. 

Dat is de reden waarom de Stichting BIBIN (Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen In Nederland) actief bezig is om begraafplaatsen in eigen beheer te realiseren. De eerste begraafplaats die tot stand zal worden gebracht is Riyad Al Jannah in Zuidlaren. Het financieren van de aankoop van deze begraafplaats zal geschieden met hulp van donaties van moslims die dit nobele doel graag willen ondersteunen. Daarnaast worden met notariële zekerheid voor de koper ook graven verkocht op de begraafplaats in Zuidlaren. 

Met deze beide acties wil st. BIBIN zo snel als mogelijk de aangekochte begraafplaats in Zuidlaren afbetalen. De financiële middelen die hierna overblijven, zullen aangewend worden om een tweede Islamitische begraafplaats op te zetten en zo willen we verder gaan om op meerdere plekken in Nederland Islamitische begraafplaatsen te realiseren.

Stichting BIBIN doet daarom een oproep aan de moslimgemeenschap in Nederland om ruimhartig bij te dragen aan het realiseren van Riyad Al Jannah in Zuidlaren. 24,25 en 26 mei wordt een nationale inzamelingsactie gehouden doe mee steun dit project. Doneren kan op de volgende rekeningnummer: NL02 RABO 0144 6475 83 ten name van St. BIBIN.

Wil jij Riyad Al Jannah zelf zien en daar een rondleiding krijgen? Dat is mogelijk op de open dagen die op 24, 25 en 26 mei gehouden worden van 14.00 tot 20.00 uur aan de Annerweg 27A in Zuidlaren. Voor meer informatie over Stichting BIBIN kunt u de website www.bibibn.nl bekijken.

© Redactie 2019
begraven
dood
overlijden bibin
islamitische begraafplaats
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi