Marokkaanse achtergronddanseres Madonna ondervraagd door Israëlische autoriteiten

buitenland
3
23 mei 9:53
Madonna verraste iedereen tijdens haar optreden op het Eurovisie songfestival toen haar dansers op de rug van hun kostuums de Palestijnse en Israëlische vlaggen hadden genaaid.
De Amerikaanse zangeres Madonna was aanwezig op het Eurovisie songfestival, vergezeld door de Amerikaanse rapper Quavo en een groep dansers. Tijdens haar optreden droegen twee van haar dansers een Palestijnse en een Israëlische vlag genaaid op de rug van hun kostuums, tegen het zere been van de zionisten. Volgens Beur FM werd de Palestijnse vlag gedragen door danseres Mona Berntsen, een Noorse kunstenares van Marokkaanse afkomst.

"De uren na de show waren intens, maar ik had nooit verwacht dat ik achteraf zo in de gaten zou worden gehouden", schreef Mona Berntsen in een Instagram-bericht, dat inmiddels is verwijderd. "Op het vliegveld werd ik gedurende anderhalf uur vastgehouden en verhoord! Ik moest ze vertellen over mijn leven, de redenen waarom ik naar Arabische landen reisde, mijn relatie met religie, mijn gezinssituatie, het gedetailleerde schema van mijn verblijf laten zien en uitleggen wat ik deed en waar ik drie jaar geleden allemaal naartoe ging toen ik in Jeruzalem was" voegde ze eraan toe.

Hatari
Ook leden van de IJslandse groep die meedeed aan het festival werden onderworpen aan Israëlische pesterijen. Leden van Hatari hielden na hun optreden Palestijnse sjaaltjes vast. Klemens, één van de leden van Hatari werd opgeroepen om te verklaren waarom hij een kleine naaimachine in zijn ruimbagage had.

En het lijkt ook dat de stunt met sjaaltjes tegen het zere been was van het grondpersoneel op het vliegvel. Einar, de drummer van de groep, plaatste op zijn privé-Instagram zijn ervaring met het grondpersoneel. Het lijkt erop dat personeel van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al opzettelijk Hatari de "slechtste" plaatsen gaf en daar vervolgens over opschepte op social media.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
madonna
eurovisie songfestival
israel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
gabon
vriendschappelijk
turkije
libië
syrië
oujda
golaso
cornelius haga lyceum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi