Toch geen roze vrouwen-bussen in Rabat

marokko
1
23 mei '19
Er zullen toch geen speciale roze bussen voor vrouwen in Rabat komen. Volgens Lahcen Elomrani, loco-burgemeester van de stad, is de burgemeester niet van plan meer het idee door te zetten
De start van de wervingscampagne voor het inhuren van 180 vrouwelijke buschauffeurs om de speciale roze vrouwenbussen te besturen heeft voor veel ophef gezorgd op sociale netwerken. Internetgebruikers hebben massaal het plan veroordeeld. Volgens de critici gaan de roze bussen vrouwen alleen maar isoleren en verder geen oplossing zijn voor de intimidatie en het geweld waar ze mee te maken hebben.


Volgens Médias24 zei Lahcen Elomrani, loco-burgemeester van de stad, dat de burgemeester niet van plan was om de vrouwenbussen te introduceren. Hij geeft toe dat het idee van Mohamed Sadiki, de burgemeester van Rabat, wel in een ver stadium verkeerde, maar dat er nog geen beslissing is genomen. Wat de wervingscampagne van de 180 vrouwelijke buschauffeurs betreft zullen die voor nu worden ingezet om de huidige vloot te besturen.

Mohamed Sadiki kondigde in december 2017, bij de afsluiting van de 15e nationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, zijn beslissing aan om bussen voor vrouwen te introduceren. Volgens de burgemeester kunnen deze bussen "het aantal geweldsincidenten en intimidatie waarvan vrouwen het slachtoffer zijn" terugdraaien.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
rabat
ov
roze bus
vrouwen intimidatie
mohamed sadiki
lahcen elomrani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi