Spaanse rechter heropent zaak seksueel geweld tegen Marokkaanse arbeiders

buitenland
0
24 mei 9:29
De rechtbank van Huelva heeft de zaak heropend van de Marokkaanse seizoensarbeiders die vorig jaar tijdens het aardbeienseizoen in Huelva, Spanje, hun leidinggevenden beschuldigden van seksuele misbruik
De Spaanse krant El Pais meldde dat een rechter de zaak in december 2018 had gesloten zonder het verhaal van de klagers te horen. Op 2 mei publiceerde de Duitse onderzoeksorganisatie Correctiv het verhaal over Marokkaanse vrouwelijke landbouwarbeiders in Spanje In het rapport beweerden vrouwen dat ze werden lastiggevallen, verbaal en fysiek zijn mishandeld en verkracht.

De Marokkaanse minister van Werkgelegenheid, Mohamed Yatim, zei vorig jaar dat er geen officiële rapporten waren van "seksuele intimidatie" van vrouwen in Huelva, dus bracht een Marokkaans-Spaanse delegatie op 10 en 11 mei 2018 een bezoek aan de de provincie Huelva voor onderzoek naar de omstandigheden van vrouwelijke boeren op Spaanse boerderijen. Na afloop van het bezoek legde het ministerie van werkgelegenheid alsnog een verklaring af waarin werd beweerd dat Marokkaanse seizoensarbeiders in Spanje toch wel lastig zijn gevallen. Het ministerie zegt verder wel dat de arbeidsomstandigheden van de Marokkaanse arbeiders in overeenstemming waren met de tussen beide partijen gesloten arbeidsovereenkomst.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
spanje
seizoensarbeiders
misbruik
rechtzaak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi