Spaanse rechter heropent zaak seksueel geweld tegen Marokkaanse arbeiders

marokko
0
24 mei '19
De rechtbank van Huelva heeft de zaak heropend van de Marokkaanse seizoensarbeiders die vorig jaar tijdens het aardbeienseizoen in Huelva, Spanje, hun leidinggevenden beschuldigden van seksuele misbruik
De Spaanse krant El Pais meldde dat een rechter de zaak in december 2018 had gesloten zonder het verhaal van de klagers te horen. Op 2 mei publiceerde de Duitse onderzoeksorganisatie Correctiv het verhaal over Marokkaanse vrouwelijke landbouwarbeiders in Spanje In het rapport beweerden vrouwen dat ze werden lastiggevallen, verbaal en fysiek zijn mishandeld en verkracht.

De Marokkaanse minister van Werkgelegenheid, Mohamed Yatim, zei vorig jaar dat er geen officiële rapporten waren van "seksuele intimidatie" van vrouwen in Huelva, dus bracht een Marokkaans-Spaanse delegatie op 10 en 11 mei 2018 een bezoek aan de de provincie Huelva voor onderzoek naar de omstandigheden van vrouwelijke boeren op Spaanse boerderijen. Na afloop van het bezoek legde het ministerie van werkgelegenheid alsnog een verklaring af waarin werd beweerd dat Marokkaanse seizoensarbeiders in Spanje toch wel lastig zijn gevallen. Het ministerie zegt verder wel dat de arbeidsomstandigheden van de Marokkaanse arbeiders in overeenstemming waren met de tussen beide partijen gesloten arbeidsovereenkomst.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
spanje
seizoensarbeiders
misbruik
rechtzaak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi