Safi: Katten-moordernaar wordt toch vervolgd

buitenland
2
24 mei 10:18
De Marokkaanse openbare aanklager heeft ermee ingestemd de dierenbeul, die wordt verdacht van het martelen en levend verbranden van meer dan 40 zwerf-katten, wettelijk te vervolgen.
En dat is voor het eerst in de Marokkaanse geschiedenis. De zaak wordt voor de rechter gebracht na een rechtszaak die was aangespannen door de internationale dierenrechtenorganisatie "Comme Chiens et Chats" (Zo Katten, zo Honden). Volgens de secretaris-generaal van de NGO, Youssra El Hachimi, trainde de katten-moordenaar zijn honden om de katten aan te vallen, waardoor veel katten gewond raakten en in sommige gevallen aan hun verwondingen overleden.

Er zijn juridische achterpoortjes met betrekking tot de bestraffing van misdaden tegen zwerfdieren in de Marokkaanse strafwetgeving. De wetten die dierenrechten beschermen betreffen namelijk enkel huisdieren, maar heeft de Marokkaanse autoriteiten echter niet belet juridische maatregelen te nemen tegen de gruwelijke daden. De dierenrechtenorganisatie startte een petitie waarin het ministerie van Justitie werd opgeroepen om het "bloedbad tegen de arme dieren" te onderzoeken en om de Marokkaanse burgers aan te moedigen mee te sympathiseren.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
safi
katten
dierenbeul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
mohamed morsi
arrestatie
iran
moslimbroederschap
donald trump
turkije
syrië
onderwijs
moskee
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech