Casablanca: Stadsbus vliegt in brand in Ain Harrouda (video)

marokko
0
24 mei '19
Een streekbus van M'dina vloog donderdagochtend spontaan in de fik in Ain-Harrouda, ten noorden van Casablanca. Het gaat om de 900-bus die Sidi Bernoussi en Mohammedia verbindt.
Volgens Hespress vloog de bus in de buurt van het postkantoor in de fik. Tientallen passagiers, waaronder veel studenten die donderdag onderweg waren om examens af te leggen, moesten het voertuig evacueren. Er zijn gelukkig geen slachtoffers.

De vloot van vervoersbedrijf M'dina vertoont al enige tijd ernstige gebreken, in januari vatte ook al een bus brand op de boulevard d'Anfa in Casablanca. De beelden waren indrukwekkend maar er waren geen slachtoffers te betreuren. Het bedrijf exploiteert al bijna vijftien jaar het busvervoer in de stad Casablanca.

De burgemeester van de stad, Abdelaziz El Omari, heeft in 2017 aangekondigd dat vervoersbedrijf M'dina volgens de gemeenteraad er niet in is geslaagd de diensten naar behoren te vervullen en het contract tussen M'dina en de stad Casablanca dit jaar eindigt. De exploitatie wordt daarna overgenomen door twee andere vervoersbedrijven, Alsa en RATP werden op 9 mei geselecteerd.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
m'dina
busbedrijf
ov
ain-harrouda
sidi bernoussi
mohammedia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi