Casablanca: Stadsbus vliegt in brand in Ain Harrouda (video)

buitenland
0
24 mei 14:16
Een streekbus van M'dina vloog donderdagochtend spontaan in de fik in Ain-Harrouda, ten noorden van Casablanca. Het gaat om de 900-bus die Sidi Bernoussi en Mohammedia verbindt.
Volgens Hespress vloog de bus in de buurt van het postkantoor in de fik. Tientallen passagiers, waaronder veel studenten die donderdag onderweg waren om examens af te leggen, moesten het voertuig evacueren. Er zijn gelukkig geen slachtoffers.

De vloot van vervoersbedrijf M'dina vertoont al enige tijd ernstige gebreken, in januari vatte ook al een bus brand op de boulevard d'Anfa in Casablanca. De beelden waren indrukwekkend maar er waren geen slachtoffers te betreuren. Het bedrijf exploiteert al bijna vijftien jaar het busvervoer in de stad Casablanca.

De burgemeester van de stad, Abdelaziz El Omari, heeft in 2017 aangekondigd dat vervoersbedrijf M'dina volgens de gemeenteraad er niet in is geslaagd de diensten naar behoren te vervullen en het contract tussen M'dina en de stad Casablanca dit jaar eindigt. De exploitatie wordt daarna overgenomen door twee andere vervoersbedrijven, Alsa en RATP werden op 9 mei geselecteerd.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
casablanca
m'dina
busbedrijf
ov
ain-harrouda
sidi bernoussi
mohammedia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
mohamed morsi
arrestatie
iran
moslimbroederschap
donald trump
turkije
syrië
onderwijs
moskee
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech