Hirak: activist veroordeeld tot gevangenis vanwege Facebook Live

marokko
0
24 mei '19
De rechtbank in Al-Hoceima veroordeelde de activist tot één jaar gevangenisstraf en een geldboete van 3000 DH voor belediging van ambtenaren in functie en het aanzetten tot plegen van misdrijven
Maar uiteindelijk zijn het de publicaties op zijn Facebook-pagina waar het echt om draait, aangezien Ahmed Chibi deze volledig wijdde aan het veroordelen van de sociaaleconomische situatie in zijn regio.

Volgens het Spaance persagentschap EFE, werd de 44-jarige op 8 mei gearresteerd na een Facebook Live uitzending waarin hij de 'catastrofale situatie' in het noorden van de Rif aan de kaak stelde. In de video benadrukte hij ook de 'onschuld' van de andere Hirak gevangenen die sinds het begin van sociale protesten in de regio zijn gearresteerd en veroordeeld. Nasser Zefzafi en Nabil Ahamjik zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar, en Mohamed Jelloul tot tien jaar. De Spaanse website haalt ook aan dat twee kinderen van Ahmed Chibi al door de rechtbanken van Al Hoceima zijn veroordeeld voor hun deelname aan de Hirak-protesten.

Het is niet voor het eerst dat video's op sociale netwerken leidEN tot arrestatie. Rochdi Ahabad is veroordeeld tot 2 jaar cel (en in hoger beroep verlaagd naar 8 maanden cel) vanwege de publicaties op zijn Facebook-pagina, in het bijzonder de berichten waarin hij de rechterlijke beslissingen tegen zijn broer Bilal aan de kaak stelde. In totaal zijn honderden mensen gearresteerd sinds het begin van de Hirak beweging in 2016.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
al hoceima
hirak du rif
ahmed chibi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi