FIFA onderzoekt corruptie voorzitter Afrika Cup

sport
1
25 mei '19
En zo wordt de strop rond de nek van de controversiële Afrikaanse voetbalpresident Ahmad Ahmad steeds strakker

De FIFA onderzoekt de voorzitter van de Confederatie van Afrikaans Voetbal (CAF) over financiële onregelmatigheden, meldt het Spaanse sportnetwerk Marca. Het onderzoek wordt verondersteld te zijn gebaseerd op informatie van de voormalige CAF-secretaris-generaal Amr Fahmy, die persoonlijk door Ahmad werd ontslagen bij de opening van een recente CAF-bestuursvergadering in Caïro en daarna werd vervangen door de Marokkaan Hajji Mouad. 

De Egyptische Fahmy werd ontslagen nadat hij zijn baas had beschuldigd van het mis-managen van honderdduizenden dollars en het achterover drukken van een belastend intern document dat naar verluidt naar de FIFA-afdeling voor ethiek is gestuurd. Fahmy's informatie zou aantonen dat hij door Ahmad was opgedragen om $20.000 aan steekpenningen over te maken naar rekeningen van Afrikaanse voetbalbondspresidenten, waaronder die van Kaapverdië en Tanzania, en dat Ahmad de CAF een extra $830.000 kostte door een deal te sluiten met het Franse bedrijf Tactical Steel.

Tot overmaat van ramp had Ahmad ook nog de gewoonte om zijn dure levensstijl met CAF-geld te financieren. De Egyptenaar benoemde de enorme verzameling auto's van Ahmad en legde uit dat de CAF-president meer dan $ 400.000 aan auto's in Egypte en zijn vaderland, Madagaskar, heeft uitgegeven. Van Ahmad wordt ook gezegd dat hij een persoonlijk luxe ingericht kantoor heeft in Madagaskar, betaalt van CAF-gelden.

Het nieuws komt slechts een paar weken voor de start van de de Africa Cup of Nations (CAN), het populairste voetbaltoernooi van het Afrikaanse continent. Ethische onderzoeken van de FIFA zijn meestal langdurige aangelegenheden, maar indien schuldig bevonden aan een vergrijp zou de positie van Ahmad onhoudbaar zijn.

© MAROKKO.NL 2019
fifa
caf
afrika cup
can 2019
onderzoek
corruptie
ahmad ahmad
amr fahmy
hajji mouad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi