Marokko: Opnieuw tarwe importeren om aan vraag te voldoen

buitenland
9
26 mei 11:11
De lage regenval en droogte in Marokko kan dit jaar de productie van tarwe beïnvloeden
De droogte gedurende de lente zal naar verwachting de vooruitzichten voor tarwe- en graanproductie voor 2019 in Marokko verlagen zegt de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). De lage regenval tussen januari en maart belemmeren de groei en verminderen het opbrengstpotentieel, vooral in het westen en het noorden van het land."

Schattingen van de Marokkaanse regering suggereren inderdaad dat de graanproductie in 2019 slechts 6,4 miljoen ton zal bereiken, 30% minder dan de 10,5 miljoen ton in 2018. Marokko zal de tarwe in 2019 en 2020 dus moeten importeren om aan de vraag te voldoen. FAO verwacht dat de tarwe-invoer van Marokko zal toenemen van 3,3 miljoen ton in 2018 tot ongeveer 4,7 miljoen ton in 2019 om "het nationale tekort te dekken".

Persagentschap Reuters melde gisteren dat de Marokkaanse regering donderdag heeft aangekondigd de invoertarieven van tarwe weer in te voeren om de verkoop van de eigen oogst te bevorderen.

Naast de graanproductie- en importprognoses meldde de FAO dat de stijging van de voedselprijzen in Marokko nog steeds laag is. Uit de meest recente gegevens die door de FAO worden geciteerd, blijkt dat de voedselprijsinflatie in maart 2019 "een daling van 2,7% op jaarbasis" heeft geregistreerd. "Ondanks de grote importafhankelijkheid van Marokko, wordt de impact van internationale prijswijzigingen op de binnenlandse prijzen beperkt door overheidssubsidies" aldus de FAO.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
droogte
regenval
tarwe
graan
import
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
frankrijk
can 2019
parijs
arie slob
dgsn
algerije
reda
caf
arrestatie
vn
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh