'Geen strakke broeken tijdens gebed'

marokko
13
27 mei '19
De Marokkaanse predikant Hassan Kettani heeft onlangs voor ophef gezorgd door moslimmannen op het hart te drukken geen strakke broeken te dragen tijdens het gebed omdat hun 'achterste op een onsmakelijke manier verschijnt'.

De Marokkaanse salafist Hassan Kettani heeft onlangs een bericht gedeeld op Facebook over mannen die strakke broeken dragen, omdat deze teveel aandacht zou vestigen op hun achterste als ze knielen tijdens het bidden. "Onder de fouten die mensen maken tijdens het bidden, is het dragen van strakke kleding, waardoor hun achterste tijdens het bidden afschuwelijk verschijnt", aldus de verklaring op de Facebook-pagina van Kettani.

Kettani woont zowel in Marokko als Spanje en staat bekend als de ideologische leider van de Salafia Jihadia-beweging, een militante groep gebaseerd in Marokko en Spanje met vermeende banden met Al-Qaeda. Kettani heeft zich vaker uitgesproken over westerse invloeden die volgens hem de Marokkaanse samenleving verderft. Volgens religieuze Marokkaanse wetten is Kettani niet gekwalificeerd om fatwa's uit te geven omdat alleen leden van de religieuze raad deze autoriteit hebben.

In 2003 werd Kettani veroordeeld voor betrokkenheid bij de bomaanslagen in Casablanca waarbij 45 mensen om het leven kwamen, tot nu toe de dodelijkste terroristische aanslag in de Marokkaanse geschiedenis. Kettani kreeg acht jaar gevangenisstraf opgelegd maar ontving later Koninklijke gratie door inspanningen van zijn advocaat, mensenrechtenorganisaties en islamisten in het Marokkaanse parlement.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
gebed
strakke broeken
salafisme
hassan kettani
salafia jihadia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?