Soedanezen geven in beslag genomen goud terug aan Marokkaans bedrijf

marokko
5
28 mei '19
Er bleek uiteindelijk niks mis te zijn met de lading goud van het Marokkaanse bedrijf.

De Soedanese overheid heeft maandag het goud teruggegeven aan vertegenwoordigers van Manub, een dochteronderneming van het Marokkaanse Managem. Het goud werd eerder deze maand in beslag genomen door Soedanese militairen toen deze op het punt stond het land te verlaten. Het goud was bedoel voor export naar een Italiaanse klant.

De dag vóór de inbeslagname arriveerde de gecharterde helikopter van de dochteronderneming van Managem bij de goudmijn voor het goudtransport naar de Soedanese hoofdstad Kartoem. Op dat moment waren vertegenwoordigers van het Soedanese ministerie van Mijnen en ook Soedanese douaneambtenaren aanwezig om toezicht te houden op de operatie, nadat deze vertrokken verscheen een andere militaire eenheid. Ondanks uitgebreide documentatie en autorisaties kon de vrachthelikopter de mijn niet zelfstandig verlaten. De militairen stonden er op dat zij zelf het goud zouden vervoeren naar de hoofdstad. Eenmaal aangekomen in Kartoem mocht het goud het land niet verlaten en werd de inhoud van de helikopter in beslag genomen.

Managem Via dochteronderneming Manub is Managem al meer dan 10 jaar actief in Sudan. Het Marokkaanse bedrijf begon in 2012 met de goudproductie in Gabgaba, bouwde een ultramoderne fabriek met 900 arbeidsplaatsen en werd een belangrijke economische speler in het land. Bij de fabriek was een investering van $120 miljoen gemoeid.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
sudan
goud
managem
manub
inbeslagname
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?