Hirak: 2 activisten verlaten gevangenis Al Hoceima

marokko
0
28 mei '19
Na het uitzitten van een gevangenisstraf van 22 maanden zien Abdel Khair Yasnari en Mohammed Fadel weer hun vrijheid tegemoet

De vrijlating was maandag 27 mei en stond gepland om zeven uur 's ochtends. Kinderen, vaders, moeders en andere familieleden wachten bij de ingang van de centrale gevangenis van Al Hoceima op de vrijlating van hun dierbaren. Mohamed Fadil en Abdelkheir El Yasnaoui vliegen onder veel gejuich hun familie in de armen.

Deze vrijlating maakt een einde aan een 2-jaar durende detentie voor deze eerste groep, die meer dan de helft van hun straf heeft uitgezeten in de gevangenis van Oukacha, Casablanca. Samen met ongeveer vijftig andere medegevangenen van de Hirak-beweging zijn ze in april vorig jaar overgebracht naar andere gevangenissen in Fez, Tanger, Nador, Al Hoceima en Tetouan,. De verhuizing gebeurde naar aanleiding van aanhoudende openlijke hongerstakingen door de gevangenen.

De twee jongens werden tussen april en mei 2017 gearresteerd, kort voor de arrestatie van Nasser Zefzafi. De twee jongens verschenen samen met Zefzafi voor de rechtbank in Casablanca. Later vanmiddag komen nog eens twee medegevangenen vrij. Zo'n 20 andere activisten kregen in totaal 2 jaar gevangenisstraf opgelegd, zeven van hun zien binnenkort het einde van hun straf tegemoet.

Vorig jaar werden 11 Hirak-activisten vrijgelaten ter gelegenheid van het offerfeest Eid Al Adha. Koning Mohammed VI verleende daarnaast amnestie aan nog eens 184 gevangenen die verbonden waren aan de Rif volksbeweging.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
hirak du rif
vrijlaten
gevangenis
al hoceima
abdel khair yasnari
mohammed fadel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?