Koning Mohammed VI hield iftar met Jared Kushner

marokko
26
29 mei '19
Koning Mohammed VI, vergezeld door kroonprins Moulay El Hassan, hield dinsdag een iftar in het Koninklijk Paleis in Salé, ter ere van Jared Kushner

De belangrijkste adviseur en schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump is in Marokko op bezoek. Volgens het Marokkaanse persbureau MAP had de koning ook "gesprekken met Kushner die zich richtten op het versterken van het al lang bestaande, solide en multidimensionale strategische partnerschap tussen Marokko en de Verenigde Staten".

Naast Jared Kushner was ook Jason Greenblatt, jurist en speciale vertegenwoordiger voor Donald Trump bij internationale onderhandelingen. Aan Marokkaanse zijde was de adviseur van de koning, Fouad Ali El Himma, de Minister van Buitenlandse Zaken, Nasser Bourita, aanwezig. In een tweet zei Jason Greenblatt dat Marokko een "vriend en belangrijke bondgenoot" van de Verenigde Staten is.

"Het bezoek van de Amerikanen maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van de VS om vrede tussen Israël en de Palestijnen te bereiken", aldus het Witte Huis in een verklaring tegen Associated Press. "De Amerikaanse regering wil de steun van de leden van de Arabische Liga, of het nu economisch of politiek is". Kushner en zijn team zullen zich richten op het ondersteunen van het economische deel van Trumps vredesplan, dat een miljardeninvestering in de regio nastreeft om de Palestijnse en omringende economieën aan te sporen als er een vredesakkoord wordt bereikt. 

Het bezoek van de Amerikanen werd eerder deze week aangekondigd. De Amerikaanse delegatie zal na Marokko ook Jordanië en Israël bezoeken. Kushner maakte eerder dit voorjaar een soortgelijke reis naar het Midden-Oosten met hetzelfde doel.


© MAROKKO.NL 2019
marokko
mohammed vi
jared kushner
jason greenblatt
israel
palestina
iftar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi