Onderzoek naar ziekenhuisartsen die bijverdienen in privé klinieken

marokko
3
30 mei '19
In een brief aan het ministerie schrijft de gouverneur over misstanden in het ziekenhuis waarbij afwezige artsen in privéklinieken werken.

De gouverneur van de regio Berkane heeft het ministerie van Volksgezondheid gevraagd om de misstanden in het regionale ziekenhuis te onderzoeken, meldt dagblad Al Massae. De gouverneur schrijf in de brief over incidenten in het ziekenhuis waarbij ziekenhuisartsen afwezig zijn om in privéklinieken te werken. "Een illegale praktijk die schadelijk is voor patiënten".

Volgens de krant werd het Ministerie ook geattendeerd op het grote gebrek aan artsen en medisch personeel op de kraamafdeling van het Eddarak-ziekenhuis, waardoor veel patiënten zonder verzorging of verzorging zitten. De gouverneur roept op een ​​onderzoek in te stellen en de nodige maatregelen te nemen om de huidige stand van zaken te veranderen.

In een reactie van premier El Othmani zegt de premier dat gezondheidssector nog steeds niet voldoet aan de behoeften van burgers, met name in het beheer van gezondheidsfaciliteiten, ondanks de vele inspanningen om de sector te verbeteren.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
berkane
eddarak
ziekenhuis
privekliniek
artsen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?