Imlil moorden: Drie verdachten bekennen moord op Scandinavische toeristen

marokko
0
31 mei '19
Drie verdachten hebben bekend dat ze de twee Scandinavische vrouwen hebben vermoord, die in december in het land aan het backpacken waren.

Ze zeiden dat ze hun daad hadden begaan, nadat ze tevergeefs geprobeerd hadden zich bij terreurgroep Daesh aan te sluiten. De drie verdachten zwoeren in een video trouw aan Daesh. Dat was drie dagen voordat Louisa Vesterager Jespersen (24) uit Denemarken en Maren Ueland (28) uit Noorwegen vermoord werden bij het dorp Imlil in het Atlasgebergte.

Volgens de autoriteiten zijn de verdachten zogenoemde 'lone wolves', die verder niet in contact stonden met een terreurgroep, maar eigenhandig optraden. De lijst van de verdachten bestaat uit 23 Marokkanen en één gedaagde met zowel de Zwitserse als Spaanse nationaliteit. Aanklagers belasten de 24 verdachten met betrokkenheid bij de moorden op twee Scandinavische toeristen in de buurt van Imlil en de berg Toubkal in het Atlasgebergte in december 2018.

Het Marokkaanse nieuwsagentschap Maghreb Arab Press (MAP) meldde in april al dat een Marokkaanse rechtbank de Zwitserse verdachte apart heeft veroordeelde tot tien jaar gevangenisstraf.

De Marokkaanse politie vond de lichamen van Louisa Vesterager Jespersen en Maren Ueland op 17 december. De vondst ontving wereldwijd media aandacht en maakte veel los. De autoriteiten bevestigden destijds dat de slachtoffers werden onthoofd. De politie arresteerde vier hoofdverdachten en meerdere extra verdachten, waaronder twee Zwitserse staatsburgers.

De zitting gaat 13 juni verder.

© ANP 2019
marokko
imlil
noorwegen
terrorisme
denemarken
daesh
atlasgebergte
scandinavië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi