Jordanië: Israëlische provocaties leiden tot geweld (video)

buitenland
1
2 jun '19
Jordanië heeft opgeroepen tot onmiddellijke stopzetting van de Israëlische provocaties op de Al-Aqsa moskee in Oost-Jeruzalem

Jordanië vreest en waarschuwt voor een nieuwe geweldcyclus in het Midden-Oosten. Honderden kolonisten bestormden zondagochtend de Al-Aqsa moskee. De provocaties hebben confrontaties teweeggebracht tussen islamitische gelovigen en de Israëlische politie.

In een verklaring waarschuwde het ministerie van Buitenlandse Zaken van Jordanië voor de "gevaarlijke gevolgen van Israëls provocerende en afstotelijke escalerende Israëlische praktijken, die de regio in een nieuwe cyclus van geweld zullen trekken die de veiligheid van de regio als geheel kan bedreigen". Jordanië roept de Israëlische autoriteiten op om "onmiddellijk al deze provocaties te staken", die zij afkeurdend beschreef als "absurd en onverantwoord".

De Al-Aqsa moskee staat onder toezicht van het Jordanese 'Waqf Foundation' en is verantwoordelijk voor de rust op islamitische en christelijke heilige plaatsen in Jeruzalem. Het geweld zondag volgde na oproepen van joodse kolonisten om wéér samen te komen bij de moskee in wat zij zelf "de hereniging van Jeruzalem" noemen. De kolonisten willen de Al-Aqsa moskee afbreken en een joodse tempel bouwen.

© MAROKKO.NL 2019
al-aqsa
israel
palestina
kolonisten
bezetters
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?