Frankrijk: Islamitische agenten ontslagen na aanslagen Parijs

buitenland
8
3 jun '19
Sinds de aanslagen van 2015 ondervinden meerdere Islamitische veiligheidsagenten moeilijkheden bij het verlengen van hun wapenvergunning.

Anderhalf jaar na het beëindigen van de noodtoestand in Frankrijk blijven de aanslagen veel invloed hebben op het leven van sommige Fransen. Sinds de aanslagen van 2015 ondervinden veel Islamitische en Noord-Afrikaanse veiligheidsagenten moeilijkheden bij het verlengen van hun wapenvergunning, en zonder wapenvergunning is het voor de agenten van RATP (de Franse spoorwegpolitie) onmogelijk om hun werk te doen, dat melden onderzoeksjournalisten van het Franse Mediapart.

Een speciaal team bestaande uit 1.000 agenten (GPSR) van de spoorwegpolitie (RATP) in Frankrijk is bevoegd om dezelfde vuurwapens te gebruiken als de Franse nationale politie. Om de semi-automatische pistolen te kunnen gebruiken moeten de leden van de GPSR een wapenvergunning verkrijgen. De vergunning wordt uitgegeven door de politieleiding en moet elke 5 jaar worden vernieuwd. "Elke officier ondergaat een moraliteitsonderzoek voordat een wapen wordt toegekend", zegt de verantwoordelijke directeur van de RATP.

© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
spoorwegpolitie
aanslagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi