Marokkaanse scholier vermist tijdens uitwisselingsproject met Amsterdamse school

marokko
7
6 jun '19
Een 14-jarige jongen uit Marokko die in Amsterdam was voor een uitwisselingsproject met het Amsterdamse Spinoza Lyceum is dinsdagnacht bij zijn gastgezin weggelopen.

De scholier heet Mohammed Elhilal en is één van de 15 leerlingen die op uitnodiging van het Spinoza Lyceum een week te gast was in Amsterdam. Op de laatste dag van de uitwisseling heeft de 14-jarige jongen de woning waar hij verbleef 's nachts omstreeks 3 uur verlaten. Via het raam van zijn slaapkamer op de eerste verdieping is de jongen met zijn koffer naar buiten geklommen. De politie hoopt dat mensen naar hem uitkijken en heeft een foto met informatie over de jongen geplaatst op politie.nl. De jongen spreekt geen Nederlands.

De school heeft gelijk melding gedaan van vermissing bij de politie. 'Het is heel spijtig dat zo'n succesvol uitwisselingsproject, wat wij al jaren met verschillende landen organiseren zo moet aflopen', zegt Jan Paul Beekman rector van het Spinoza Lyceum. 'De gastouders vonden al dat hij de laatste avond wat gek gedrag vertoonde, hij leek wat zenuwachtig en trok zich terug naar zijn slaapkamer op de eerste verdieping van het huis', vertelt de rector aan AT5. 'Wij gaan er dan ook wel van uit dat dit een vooropgezet plan is', vervolgt hij. 

Social media Medewerkers van het Spinoza Lyceum zien dat Mohammed nog wel online actief is op social media. 'We weten in ieder geval dat hij nog leeft, maar we maken ons natuurlijk wel zorgen', zegt rector Beekman. De school heeft vanmorgen een brief naar alle ouders van de leerlingen rondgestuurd waarin de situatie wordt uitgelegd. In de brief staat onder andere dat het gastgezin zeer aangeslagen is door deze gebeurtenis. Ook de Marokkaanse docenten en leerlingen die in Amsterdam waren zijn erg geschrokken, zij zijn woensdagavond, zoals gepland, weer vertrokken naar Marokko.

© AT5/Marokko.nl 2019
marokko
scholier
amsterdam
spinoza lyceum
mohammed elhilal
uitwisselingsproject
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?