Marhaba 2019: Tanger-Med voorbereidingen in volle gang

marokko
1
6 jun '19
Aanpassingen aan de haven van Tanger-Med zijn in volle gang als voorbereiding op de komst van de vele toeristen komende zomer.

De veranderingen aan de haven hebben zo'n 25 miljoen DH gekost en zijn er op gericht de algehele coördinatie, comfort en doorvoer van passagiers en voertuigen te optimaliseren, zegt Hassan Abkari, directeur van de haven autoriteit (TMPA).

Zo is er een nieuwe brug gebouwd waardoor een fysieke afscheiding van voertuigstromen, passagiers en goederen mogelijk is. Er zijn meer rustplekken, cateringpunten en sanitaire voorzieningen in de ticket- en pre-boardinggebieden. Ook heeft TMPA speelruimtes voor kinderen ontwikkeld, zijn er hulpdiensten voor mensen met speciale behoeften en een betere toegankelijkheid voor minder validen.

De haven van Tanger Med biedt verbindingen met de havens van Algeciras, Motril en Barcelona (Spanje), Genua en Savona (Italië) en Sete (Frankrijk). Het vlootplan van 2019 bevat 12 schepen met een reservevaartuig in de piekperiode op de lijn Tanger Med-Algeciras, met een capaciteit van bijna 43.000 passagiers en 10.000 auto's per dag. Vorige week publiceerde Tanger-Med zijn verwachten voor Operatie Marhaba 2019 en riep passagiers op drukke dagen te mijden bij het plannen van hun reis.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
tanger-med
marhaba 2019
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?