Frankrijk: Schoolmedewerker ontslagen na moslimhaat op Facebook

buitenland
4
7 jun '19
De supervisor van een katholieke school werd ontslagen na het verspreiden van racistische opmerkingen op Facebook

De supervisor op de school was nog maar net begonnen met zijn functie in de vestiging Jeanne d'Arc in Saint-Maur-des-Fossés. Benieuwd naar de nieuwe supervisor gingen de scholieren zijn Facebook-pagina bekijken en ontdekten racistische opmerkingen op zijn persoonlijke profiel. De supervisor schreef onder andere "moskeeën in de fik te willen steken om iedereen te dienen".

Maandag is de man uit zijn functie gezet. "Hij had een contract voor bepaalde tijd, we zorgen ervoor dat hij niet langer in contact staat met onze scholieren", zegt de schoolleider Jeremiah Gillis. Hij spreekt over hem als "een ervaren supervisor, bij wie we geen achterdocht hadden".

"We hebben studenten van alle religieuze achtergronden en sommigen worstelden met deze onrechtvaardige woorden en voelden zich gekwetst en aangevallen", aldus Gillis. "We willen een vredige omgeving creëren voor onze studenten" vervolgt hij. De schoolleiding heeft veel steun ontvangen van katholieke en islamitische gezinnen voor haar besluit de man te ontslaan.

© MAROKKO.NL 2019
frankrijk
islamofobie
racisme
ontslagen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi