ONSSA: Daders giftige munt voor rechter gesleept

marokko
0
7 jun '19
ONSSA is samen met lokale autoriteiten gestart met de vernietiging van muntgewassen en velden die zijn behandeld met verboden pesticiden om te voorkomen dat deze bij de consument belanden.

In een verklaring die vrijdag door het Marokkaanse persbureau MAP werd gedeeld zei de Marokkaanse voedingswarenautoriteit (ONSSA) dat parallel aan deze vernietigingsmaatregel de daders voor de rechter worden gesleept.

Na analyses van verschillende monsters bleek het gebruik van ongeoorloofde pesticiden op de muntteelt. ONSSA voert de inspectie op muntboerderijen uit als onderdeel van de verbeterde controle van de muntteelt. De controle wordt uitgevoerd in de voornaamste productiegebieden, regio Rabat-Kenitra, Tanger-Tetouen-Al Hoceima, Casa-Settat, Souss-Massa, Marrakech-Safi en Fez-Meknes. De controle van muntgewassen zal voorlopig op productie- en distributieniveau gehandhaafd blijven.

Het gebruik van pesticiden draagt ​​bij aan de strijd tegen ongedierte op munt (ziekten, insectenplagen, onkruid), zegt de ONSSA, maar roept boeren op om alleen toegestane producten te gebruiken en de wijze van gebruik nauwgezet te respecteren.  Niet-naleving van de bestaande pesticiden voorschriften zal resulteren in administratieve sancties en juridische stappen, aldus de verklaring.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
onssa
munt
pesticiden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?