Duitsland: 50 Korans verscheurd in toilet, 2 moskeeën vernield (video)

buitenland
23
10 jun '19
Één of meer onbekenden hebben in het Duitse Bremen en Kassel twee moskeeën vernield en 50 exemplaren van de koran verscheurd en in de toiletten gedumpt

De vernielingen werden zondag rond 16:00 ontdekt door een moskeeganger die de moskee aan de Lönigstraße binnenkwam en de verscheurde Korans in de toiletten aantrof. Vermoedelijk hebben de daders tussen 14.00 en 16.00 de vernielingen uitgevoerd. Het onderzoek is nog in volle gang.

Afgelopen weekend is ook een moskee in Kassel vernield. Volgens Seyfettin Eryörük, voorzitter van de Kassel Moskee, zei dat de verdachten stenen naar de moskee hadden gegooid en meerdere ramen hadden vernield. De Kassel Merkez Camii is eerder het doelwit geweest van aanvallen. In het verleden werd de moskee al eens aangevallen door aanhangers van de terroristische organisatie PKK, meldt DutchTurks.nl

Google Maps kaart Islam IQ, een Duitstalig nieuwsmagazine, meldt dat de afgelopen jaren een alarmerend aantal moskeeën is vernield. Het meldde dat er tussen 2015 en 2019 zo'n 139 gevallen van aanvallen op islamitische gebedsplaatsen zijn geweest, waaronder vandalisme, graffiti, brandstichting en het achterlaten van varkenskoppen. Om de vele vernielingen te documenteren, markeerde Islam IQ elke aangevallen moskee op een Google Maps kaart, met beschrijvingen van de individuele incidenten.

Moslims die in de steden wonen, hebben hun zorgen geuit over de vele incidenten en de autoriteiten opgeroepen onmiddellijk actie te ondernemen tegen de anti-islam retoriek. De vernielingen komen nog geen twee weken na een steekpartij op een 16-jarige Islamitische jongen in Bremen. De dader maakte islam-hatende uitlatingen voordat hij de steekpartij uitvoerde.

© MAROKKO.NL 2019
duitsland
bremen
kassel
moskeeën
vandalisme
moslimhaat
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi