Leuvense studente zet racisten op hun plek (video)

buitenland
2
10 jun '19
Een Leuvense studente heeft haar felle discussie met een man die zich in de bus racistisch uitliet gefilmd en online gezet.
Op sociale netwerken werd de korte video meteen duizenden keren bekeken, maar de jonge vrouw wil duidelijk zijn: "Ik post dit niet om aandacht, maar uit woede. Woede voor dit systeem waar racisme steeds ongestraft kan." De studente in kwestie, Félicia Mukendi, beschrijft  op Twitter ook hoe de discussie tot stand kwam. "Ik stap rustig op de bus in Leuven om naar mijn kot te gaan, ik ga zitten achter een zwarte vrouw met twee kinderen. Naast ons zoals jullie kunnen zien de man in kwestie en de vrouw recht tegenover hem."


De man begon volgens de studente twee jongeren uit te dagen nadat hij ze al meermaals lelijke blikken had toegeworpen: "Ja al die vreemdelingen daar, allemaal moordenaars, criminelen… Daar in Brussel… Ze zouden ze beter allemaal opkuisen", mompelde hij volgens Mukendi. Zo ging het volgens de jonge vrouw de hele rit, zo’n tien minuten lang, door. Tot ze uiteindelijk haar geduld verloor en in de tegenaanval ging.
© HLN/Marokko.nl 2019
belgie
leuven
racisme
bus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi