Casablanca: 2e proefproces dierenmishandeling

marokko
2
11 jun '19
Een tweede proefproces tegen dierenmishandeling is aan de gang. In de wijk Mâarif in Casablanca heeft een man een kat in zijn garage gemarteld
Dierenrechtenorganisatie 'Comme Chiens et Chats' is erin geslaagd om de kat te redden nadat het dier door een jongen is vrijgelaten. Nu het beest gered is sleept de organisatie de man voor de rechter.

Dezelfde organisatie heeft afgelopen maand een andere dierenbeul voor de rechter gesleept nadat deze 40 katten leven had verbrand in Safi. "Ook deze marteling zal niet onopgemerkt blijven. Na een ontmoeting met de advocaat van de organisatie, zal de procedure voor een strafrechtelijke vervolging zo snel mogelijk beginnen", kondigt de president van de vereniging aan.

Er zijn juridische achterpoortjes met betrekking tot de bestraffing van misdaden tegen zwerfdieren in de Marokkaanse strafwetgeving. De wetten die dierenrechten beschermen betreffen namelijk enkel huisdieren, maar heeft in de zaak van de 40 verbrande katten de Marokkaanse autoriteiten niet belet juridische maatregelen te nemen tegen de gruwelijke daden.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
katten
dierenbeul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi