Casablanca: 2e proefproces dierenmishandeling

buitenland
2
11 jun 10:01
Een tweede proefproces tegen dierenmishandeling is aan de gang. In de wijk Mâarif in Casablanca heeft een man een kat in zijn garage gemarteld
Dierenrechtenorganisatie 'Comme Chiens et Chats' is erin geslaagd om de kat te redden nadat het dier door een jongen is vrijgelaten. Nu het beest gered is sleept de organisatie de man voor de rechter.

Dezelfde organisatie heeft afgelopen maand een andere dierenbeul voor de rechter gesleept nadat deze 40 katten leven had verbrand in Safi. "Ook deze marteling zal niet onopgemerkt blijven. Na een ontmoeting met de advocaat van de organisatie, zal de procedure voor een strafrechtelijke vervolging zo snel mogelijk beginnen", kondigt de president van de vereniging aan.

Er zijn juridische achterpoortjes met betrekking tot de bestraffing van misdaden tegen zwerfdieren in de Marokkaanse strafwetgeving. De wetten die dierenrechten beschermen betreffen namelijk enkel huisdieren, maar heeft in de zaak van de 40 verbrande katten de Marokkaanse autoriteiten niet belet juridische maatregelen te nemen tegen de gruwelijke daden.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
katten
dierenbeul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
donald trump
can 2019
afrika cup
teheran
pvv
geert wilders
syrië
egypte
geert-jan knoops
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
spanje
politie
eredivisie
mohammed vi
hervé renard
rabat
daesh
hakim ziyech