Casablanca: 2e proefproces dierenmishandeling

buitenland
2
11 jun 10:01
Een tweede proefproces tegen dierenmishandeling is aan de gang. In de wijk Mâarif in Casablanca heeft een man een kat in zijn garage gemarteld
Dierenrechtenorganisatie 'Comme Chiens et Chats' is erin geslaagd om de kat te redden nadat het dier door een jongen is vrijgelaten. Nu het beest gered is sleept de organisatie de man voor de rechter.

Dezelfde organisatie heeft afgelopen maand een andere dierenbeul voor de rechter gesleept nadat deze 40 katten leven had verbrand in Safi. "Ook deze marteling zal niet onopgemerkt blijven. Na een ontmoeting met de advocaat van de organisatie, zal de procedure voor een strafrechtelijke vervolging zo snel mogelijk beginnen", kondigt de president van de vereniging aan.

Er zijn juridische achterpoortjes met betrekking tot de bestraffing van misdaden tegen zwerfdieren in de Marokkaanse strafwetgeving. De wetten die dierenrechten beschermen betreffen namelijk enkel huisdieren, maar heeft in de zaak van de 40 verbrande katten de Marokkaanse autoriteiten niet belet juridische maatregelen te nemen tegen de gruwelijke daden.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
katten
dierenbeul
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
terrorisme
gibraltar
rotterdam
verenigde staten
syrië
iran
daesh
afghanistan
olietanker
hardi n
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
eredivisie
afrika cup
rabat
moord
mohammed vi
hakim ziyech