Zus beruchte Saoedische prins voor rechter

buitenland
0
12 jun '19
Een zus van de roemruchte Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, Hassa bint Salman, moet in juli in Parijs voor de rechter verschijnen in verband met een geweldsmisdrijf.

De Franse justitie beschuldigt haar van medeplichtigheid aan de mishandeling van een loodgieter die in 2016 werkzaamheden in haar appartement in Parijs verrichtte. Ze heeft volgens de aanklagers haar lijfwacht opdracht gegeven het slachtoffer toe te takelen. Ze zou de vakman ook hebben vernederd. Volgens het verhaal van het slachtoffer ontstak de prinses in woede toen de loodgieter een opname nam van de kamer waar hij aan het werk moest. De vrouw tierde dat hij foto's aan de roddelpers wilde verkopen. Hij zou zijn geslagen, vastgebonden en gedwongen zijn de voeten van de prinses te kussen. Er is al een arrestatiebevel tegen Hassa bint Salman in 2017 uitgevaardigd. Het is onwaarschijnlijk dat ze het proces op 9 juli zelf bijwoont.

Haar 33-jarige broer geldt als de sterke man in Saoedi-Arabië die meedogenloos zijn macht verankert en uitbreidt. Hij wordt gezien als de drijvende kracht achter het bloedvergieten in Jemen en als het kwade brein achter de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi, begin oktober in het Saoedische consulaat in Istanbul.

© ANP 2019
jamal khashoggi
mohammad bin salman
saoedi-arabië
istanboel
parijs
frankrijk
jemen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi