Nieuw seksschandaal brengt PJD opnieuw in verlegenheid

buitenland
0
12 jun 22:22
De regionale secretaris van de conservatieve Islamitische PJD-partij in Sale, Hicham El Hassani, is slachtoffer van "seksuele chantage" via internet.
De politicus ontmoette de vrouw via een datingsite en tijdens hun videogesprek kleedde de vrouw zich uit voor haar webcam en vroeg ze El Hassani om haar voorbeeld te volgen. Het contact zou zijn begonnen met seksuele toespelingen op de datingsite en eindigde met het uitwisselen van beelden tussen de vrouw en de PJD-Politicus. Enige tijd later ontving El Hassani een SMS bericht met het verzoek om 120.000 DH te betalen, anders zouden de pikante beelden worden gepubliceerd.

De politicus zou zijn familie aanvankelijk hebben verteld dat iemand die zijn profielen op sociale netwerken volgde zijn foto's heeft misbruikt om de beelden te fabriceren om hem te chanteren. Uiteindelijk stapte de politicus zelf naar de politie van Salé om aangifte te doen van chantage. Dagblad Al Ahdath Al Maghribia melde dinsdag dat de politie een gerechtelijk onderzoek heeft geopend na raadpleging van het telefoongeheugen van de politicus.

PJD voortdurend verwikkeld in seksschandalen
Het is niet de eerste keer dat de PJD-partij in verband wordt gebracht met seksschandalen. Partijgenoten Fatima Nejjar en Omar Benhammad van de ideologische afdeling van de PJD (MUR) werden recent door de politie op heterdaad betrapt op overspel. Daarvoor had een andere lokale leider van de PJD in Fez zijn collega op heterdaad betrapt met zijn vrouw in zijn eigen huis. Volgens lokale media zou de man de minnaar van zijn vrouw met messteken hebben aangevallen voordat de politie tussenbeide kon komen om de twee geliefden te arresteren wegens "losbandigheid en overspel". In Berkane is een voormalige PJD-politicus gearresteerd nadat hij een 13-jarig meisje had opgepikt voor seks.

De PJD werd eerder ook in verlegenheid gebracht door de liefdesaffaires van oud-minister El Habib Choubani en zijn collega in de Benkirane-regering, Soumia Benkhaldoun. Het 'regeringspaar' moest daarop aftreden. De minister van Arbeid (PJD), Mohamed Yatim, werd verliefd op zijn fysiotherapeute die hem thuis kwam behandelen na een beenbreuk.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
seksschandaal
pjd
safi
hicham el hassani
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
openbaar vervoer
bosnië en herzegovina
palestina
om
teheran
terrorisme
golf
genocide
den haag
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn