Pakistanen vallen Marokkanen aan in migrantencentrum Bosnië wegens alcoholgebruik Eid ul-Fitr (video)

buitenland
24
13 jun '19
Gewapend met metalen staven vielen de gewelddadige Pakistanen de Marokkanen en Algerijnen aan

In het opvangcentrum voor migranten in Velika Kladusa, in het noordwesten van Bosnië-Herzegovina, woedt een felle strijd tussen Pakistanen aan de ene kant en Marokkanen en Algerijnen aan de andere kant. De Italiaanse nieuwsdienst ANSAmed meldde woensdag dat het conflict op Eid ul-Fitr escaleerde tot een fysieke confrontatie tussen de twee groepen waarbij meerdere gewonden vielen aan Marokkaanse en Algerijnse zijde. Lokale autoriteiten moesten tussenbeide komen om de massavechtpartij van zo'n 100 personen te beëindigen, de politie heeft 20 mensen aangehouden.

Een officiële verklaring voor een escalatie van het langdurende conflict is er niet, maar lokale bronnen melden aan persbureau ANSAmed dat het waarschijnlijk te maken heeft met het alcoholgebruik van Marokkaanse en Algerijnse migranten op Eid ul-Fitr. De Pakistanen vonden het niet kunnen dat de Noord-Afrikanen zich in een park hadden afgezonderd om het einde van de Ramadan in te luiden met een borrel.

Al vond de vechtpartij vorige week plaats, is de sfeer in het migrantencentrum nog steeds gespannen. Recent brak er brand uit in het migrantencentrum waarbij één van de accommodaties volledig in brand vloog, en gewapende Pakistanen blokkeren regelmatig de toegang tot het complex voor Marokkaanse en Algerijnse migranten. 

Het grootste aantal migranten dat aankomt in Bosnië-Herzegovina, verblijft in de gebieden Velika Kladusa en Bihac in het noordwesten van het land, dicht bij de grens met Kroatië. Volgens informatie van veiligheidsinstanties zijn sinds het begin van het jaar meer dan 7.000 migranten Bosnië-Herzegovina binnengekomen.

© MAROKKO.NL 2019
marokkanen
algerijnen
pakistanen
velika kladusa
bosnië-herzegovina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi