'Halal'-nachtclub geopend in Saoedi-Arabië (video)

buitenland
19
14 jun '19
De opening van de nieuwe vestiging in Jeddah werd in april al aangekondigd door het populaire nachtclubmerk White uit Dubai
De in Dubai en Beiroet gevestigde nachtclub White heeft een 'halal'-vestiging geopend in Jeddah, Saoedi-Arabië. White heeft op haar Facebook en Instagram aangekondigd dat de opening dit weekend zal plaatsvinden. De nachtclub is gisteravond officieel ingeluid door de Amerikaanse zanger Ne-Yo.
Gelegen aan de Jeddah waterkant, belooft de locatie een 'high-end' lounge te worden voor zowel mannen, vrouwen en internationale artiesten. De nachtclub is toegankelijk voor personen vanaf 18 jaar, serveert Shisha, géén alcohol en zal tussen 22.00 uur en 03:00 geopend zijn. Er circuleren momenteel meerdere video's waarvan men beweert dat deze van de White-nachtclub zijn. 
Het nieuws over de zogenaamde 'halal' nachtclub zorgt voor veel ophef op sociale netwerken. 

Shisha
Afgelopen maand meldde de Saoedische krant Ajel al dat de Shura-raad van Saoedi-Arabië de bevoorrading van Shisha aan cafés en restaurants in Saoedische steden heeft goedgekeurd, "volgens specifieke voorschriften". Daarnaast beloofde Turki Al-Sheikh, voorzitter van de Saoedische Algemene Autoriteit voor Entertainment, in januari al dat het land vergunningen zou afgeven voor live-shows in hotels, cafés en restaurants. De actie is bedoeld om de horeca een vergunning te geven voor het organiseren van bijvoorbeeld livemuziek shows en stand-up comedy.

Vision 2030
De Saoedische beleidswijzigingen maken deel uit van de aangekondigde hervormingen van kroonprins Mohammed bin Salman als onderdeel van zijn hervormingsplan Vision 2030. Het doel van het plan is om het Saoedische koninkrijk toegankelijker te maken voor de buitenwereld. Saoedi-Arabië heeft onlangs vrouwen toegestaan om auto te rijden en het verbod op artistieke festivals en bioscopen is opgeheven. VOX Bioscopen verwelkomde eerder dit jaar al filmliefhebbers in hun nieuwe multiplex-bioscopen in Riyadh.

Nachtclub White
De populaire nachtclub White is eerder bekroond geweest tot beste nachtclub in de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) en staat volgens het Britse DJ Mag wereldwijd op de 16e plek van beste clubs. Zowel de locaties in Beiroet en Dubai hebben verschillende bekende sterren over de vloer gehad zoals French Montana, Nelly, Massari en Akon.
© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
jeddah
riyadh
halal
nachtclub
white
dubai
mocktails
shisha
mohammed bin salman
hervormingsplan
vision 2030
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi