Geschokt Frankrijk zoekt doodrijder 10-jarig Turks jongetje

buitenland
0
14 jun 19:13
De Franse politie is al dagen op zoek naar een 20-jarige jongeman die zondag in Bretagne twee kinderen aanreed waarvan er een snel overleed en de ander levensgevaarlijk is gewond.
De politie heeft een nationale oproep gedaan tot de aanhouding van Kilian L-R. die zondagnamiddag aan een politieverkeerscontrole wilde ontkomen. Hij werd eerder vervolgd wegens rijden zonder rijbewijs. Hij reed ten noorden van Lorient in de auto van zijn moeder met een vriendin in op twee neefjes van 10 en 7 jaar oud, beiden van Turkse komaf. De 10-jarige overleed vrijwel meteen. Kilian en zijn vriendin Gaëlle T. zijn slechts enkele honderden meters verder tot stilstand gekomen en vluchtten te voet verder. Ze bleven spoorloos.

De 21-jarige Gaëlle heeft zich woensdagavond laat weer laten zien in het plaatsje Caudan, niet ver van de plek van de aanrijding. Ze belde aan bij een woning en vroeg de bewoners de politie te bellen en is gearresteerd. Ze stelt dat de twee zich in een bos hebben schuil gehouden en dat Kilian haar daar achter heeft gelaten. Justitie twijfelt aan haar verhaal dat ze drie dagen lang in het bos is geweest en geen idee heeft waar Kilian is.

Zij riskeert 7 jaar cel wegen het niet te hulp schieten van de slachtoffers. De chauffeur riskeert zeker 10 jaar cel wegens doodslag.
© ANP 2019
turkije
politie
frankrijk
lorient
auto
bretagne
doodrijder
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
extreemrechts
baccalaureaat
arrestatie
can2019
moskee
john jorritsma
eindhoven
duitsland
islamofobie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech