25% toeristen mijdt Marrakech door drukte

marokko
0
16 jun '19
Recent onderzoek bevestigt dat reizigers toeristische hordes vermijden op populaire bestemmingen zoals Marrakech
Nieuw onderzoek van het Franse reisbureau Comptoir des Voyages bevestigt dat overbevolking op populaire toeristische bestemmingen reizigers afschrikt. Zo'n 10% van de ondervraagden gaf aan een stad niet te bezoeken als deze te druk is. Het onderzoek heeft reizigers ook naar specifieke steden gevraagd en bijna 25% geeft aan Marrakech te mijden omdat de stad simpelweg te druk is.

Met 28% staat Dubai bekend als meest overvolle bestemming om te vermijden en 18% zegt Istanbul ook liever over te slaan als gevolg van 'overtoerisme'. Het Franse tijdschrift Tendance Hotellerie meldde dat overbevolking ook een probleem vormt voor toeristen in Europese steden. In Europa staat Venetië als eerste (21%), gevolgd door Barcelona (20%), Madrid (11%) en Rome (10%).

Toename hotelovernachtingen
De resultaten uit het onderzoek lijken echter nog niet van invloed te zijn op het huidige aantal bezoekers van Marrakech, waar de overnachtingen in 2019 juist zijn toegenomen.

Het Marokkaanse Ministerie van Toerisme heeft onlangs nog gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat het aantal overnachtingen in Marrakech en Agadir zijn gestegen met 10% en 5% respectievelijk. Ook andere steden doen het goed, Tanger steeg met 12%, Essaouira (8%) en Fez (3%). Het aantal overnachtingen in Casablanca en Rabat daalde in februari 2019 echter met 6% en 7% respectievelijk.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
marrakech
toerisme
fransen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi