Turkije: Levenslang voor Marokkaanse moordenaar

buitenland
2
16 jun '19
Het slachtoffers stierf als gevolg van schotwonden. Het ontleedde lichaam werd later gevonden langs een weg buiten Istanbul.

Een Turkse rechtbank veroordeelde Mahmoud Khalaf Suleiman, Farouk Abdullah Hmod al-Dulaimi en Tariq Moutil voor de moord op de Iraakse zakenman Ahmed Mawlood Muhammad.

De drie veroordeelde mannen ontmoetten het slachtoffer toen zij aanboden hem te helpen bij het opzetten van een geldwisselkantoor in Istanbul. Op 3 juli 2016 hebben ze het slachtoffer Mohammed en zijn zakenpartner Ahmed Mohammed Saleh in Buyukcekmece, een voorstad van Istanbul, ontvoerd. De twee mannen werden geblinddoekt en beroofd. De verdachten gebruikten vervolgens de mobiele telefoons van de slachtoffers om ​​losgeld van $10 miljoen te eisen bij de families in Irak.

Muhammad liep schotwonden op tijdens de ontvoering en overleed later aan zijn verwondingen terwijl hij nog in gevangenschap zat. De drie verdachten hebben vervolgens zijn lichaam ontleedt en langs de weg in Buyukcekmece gedumpt. Ondanks het overlijden van de man bleven de ontvoerders nog bij de familie van Muhammad om losgeld vragen in ruil voor zijn 'vrijlating'.

De verdachten hielden de nog levende Saleh drie dagen vast voordat hij wist te ontsnappen door uit het voertuig te springen toen deze stopte bij een rood verkeerslicht.

Suleiman, al-Dulaimi en Moutil hielden gedurende het proces vol dat ze onschuldig zijn en geen enkele betrokkenheid te hebben bij de moord. Alle drie werden veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf van dertig jaar wegens de ontvoering, beroving en moord op Muhammad.

© MAROKKO.NL 2019
turkije
moord
levenslang
marokkaan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?