Netanyahu presenteert 'Trump-nederzetting'

buitenland
1
16 jun 19:46
Israël vernoemt een nieuwe nederzetting op de Golanhoogten naar de Amerikaanse president Donald Trump.
Premier Benjamin Netanyahu onthulde op feestelijke wijze een groot bord met het opschrift "Trump Heights" (Trumphoogten) op de plek waar de gemeenschap moet komen. Het Israelisch kabinet kwam in het gebied bijeen in een tent voor de plechtigheid. "De Golan is van Israël en dat zal altijd zo blijven", verkondigde Netanyahu. Hij noemde Trump "een erg goede vriend van Israël die een ongekend besluit heeft genomen."

Trump besloot eerder dit jaar te erkennen dat de strategisch belangrijke Golanhoogten onderdeel zijn van Israël. Dat veroverde een deel van het gebied tijdens de Zesdaagse Oorlog op Syrië en annexeerde het in 1981. De annexatie wordt tot op de dag van vandaag niet erkend door de internationale gemeenschap.

Het is nog onduidelijk wanneer de nederzetting gebouwd zal worden. Een oppositielid klaagt dat de actie vooral een publiciteitsstunt is. "Er is geen begroting en geen planning", aldus politicus Zvi Hauser volgens nieuwssite Times of Israël. "Maar ze hebben in elk geval aangedrongen op een naam voor de nederzetting."
© ANP 2019
israël
golanhoogten
trump heights
benjamin netanyahu
donald trump
syrië
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
openbaar vervoer
bosnië en herzegovina
palestina
om
teheran
terrorisme
golf
genocide
den haag
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn