Trump 'zeer vereerd' dat Israël een kolonie naar hem vernoemd

buitenland
1
17 jun '19
Premier Benjamin Netayahu heeft een Israëlische nederzetting ingehuldigd op de Golanhoogte, een deel van Syrisch grondgebied dat door de Joodse staat is geannexeerd.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft op zondag 16 juni een nieuwe nederzetting ingewijd in het door Israël bezette deel van de Golanhoogten, genaamd "Trump Heights" ter ere van de Amerikaanse president.

Op 25 maart erkende Donald Trump dat de soevereiniteit van Israël over het deel van de Golan Hebron tijdens de Zesdaagse oorlog van 1967 van Syrië werd gejat en vervolgens in 1981 werd geannexeerd. De annexatie wordt tot op de dag van vandaag niet erkend door de internationale gemeenschap. "De Golan is Israël en zal dat blijven," zei Benjamin Netanyahu, ook noemde hij de Amerikaanse president Donald Trump "een grote vriend van Israël", herinnerend aan de recente verhuizing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem.

Nieuwe nederzertting De nieuwe nederzetting zal gebouwd moeten worden in Quela Bruchim, een in 1984 opgerichte kibboets waarin slechts vier Israëlische gezinnen in stacaravans wonen. De Israëlische burgerlijke nederzettingen in bezette gebieden zijn onder internationaal recht nog steeds illegaal.

© MAROKKO.NL 2019
israël
golanhoogten
trump heights
benjamin netanyahu
donald trump
syrië
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?