Sara Netanyahu veroordeeld voor misbruik publieke middelen

buitenland
1
17 jun '19
Sara Netanyahu werd beschuldigd van fraude en het verkwanselen van ruim €100.000 aan belastinggeld

De vrouw van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu werd zondag veroordeeld voor het misbruiken van openbare middelen. Sara Netanyahu werd in juni 2018 beschuldigd van fraude en heeft naar verluidt bijna $100.000 gemeenschapsgeld aan dure maaltijden had uitgegeven.

Sara Netanyahu heeft nu overeenstemming bereikt met de officier van justitie en erkent 175.000 sikkels (ongeveer 44.000 euro) zonder toestemming te hebben uitgegeven. Ze stemde ermee in om de staat ongeveer €10.000 terug te betalen. In ruil daarvoor worden de beschuldigingen van fraude verruild voor lichtere vergrijpen. Hoewel miljonair Netanyahu vermogend genoeg is om het luttele bedrag terug te betalen heeft Sara toch uitstel van betaling aangevraagd en wordt het bedrag in maandelijkse termijnen afbetaald.

Boevenfamilie Het is niet voor het eerst dat Sara Netanyahu voor de rechter staat. In 2016 had een rechtbank in Jeruzalem schadevergoeding toegekend aan een voormalige butler van huize Netanyahu die beweerde door het zion-stel te zijn mishandeld.

Yair, de oudste zoon van het Netanyahu-koppel blijft ook krantenkoppen halen met zijn uitlatingen over nazi's, linkse politici of zelfs de Israëlische belastingbetaler. Zo durfde Yair onlangs nog weg te lopen bij een luxueus Braziliaans hotel zonder de rekening te betalen, wetende dat zijn papa de reis wel als officiële reis wegmoffelt.

De 69-jarige premier is al 13 jaar aan de macht en moet in oktober worden gehoord om te reageren op beschuldigingen van corruptie en fraude. In drie gevallen heeft de premier donaties ontvangen van miljardairs. Ook de premier houdt vol onschuldig te zijn en noemt de zaken een "heksenjacht" tegen hem en zijn familie.

Nieuwe verkiezingen Netanyahu zit in zijn vijfde termijn en door mislukte coalitiegesprekken na de recente parlementsverkiezingen zullen binnenkort nieuwe verkiezingen moeten plaatsvinden. Zelfs als de premier word aangeklaagd is hij niet wettelijk verplicht om af te treden totdat hij schuldig wordt bevonden en alle beroepen heeft uitgeput. Het proces kan jaren duren.

© MAROKKO.NL 2019
israel
sara netanyahu
fraude
corruptie
veroordeeld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi