Ceuta: Meer dan 40 Marokkanen gearresteerd bij ongeregeldheden haven

marokko
0
18 jun '19
Minstens 40 Marokkaanse migranten, waaronder minderjarigen, zijn maandagochtend gearresteerd na een confrontatie met de politie in de haven van Ceuta

Ongeveer zestig mensen waren betrokken bij de ongeregeldheden toen deze zich illegaal schuilhielden in zeeschepen in een poging de Middellandse Zee over te steken. Tijdens de confrontatie werden zeecontainers in brand gestoken en werd er met grote stenen gegooid. Tussenkomst van brandweerlieden was nodig om het vuur onder controle te houden en te voorkomen dat het zich naar nabij gelegen winkels zou verspreidden.

Volgens het Spaanse persbureau EFE werden zelfs reserveagenten opgeroepen en moest de Spaanse marine ingrijpen met de inzet van helikopters en speciale onderwater eenheden. De autoriteiten waren meer dan 3 uur bezig met de interventie die om ongeveer vijf uur 's ochtends ten einde kwam.

Het is de derde confrontatie tussen Spaanse autoriteiten en migranten in een week tijd. De groep migranten bestaat vooral uit Marokkanen die vanuit de haven van Ceuta naar Spanje proberen over te steken.

© MAROKKO.NL 2019
marokko
spanje
ceuta
arrestatie
haven
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi