Overheid start 'bevrijdingscampagne' Marokkaanse stranden

buitenland
0
18 jun 12:05
Elke zomer is het weer raak op Marokkaanse stranden. Mensen die een zakcentje willen bijverdienen door stukken openbaar strand te claimen, volproppen met strandstoelen om de hoofdprijs te vragen voor een bedje.
Met de zomervakantie in aantocht is het Ministerie van Binnenlandse Zaken begonnen met het 'bevrijden' van Marokkaanse stranden van bezetting door onbevoegde ondernemers.

Lokale overheden zijn vandaag gestart in onder meer de stranden van Casablanca en Fnideq. Ambtenaren van de gemeente worden begeleid door politie en hulpdiensten. Illegaal geclaimde stukken strand worden weer teruggegeven aan het publiek en materiaal als stoelen en parasols van de onbevoegde verhuurders worden onmiddellijk in beslag genomen.

Het onrechtmatig claimen van openbare domeinen is strafbaar in Marokko. Toch weerhoudt dat de 'ondernemers' niet om jaarlijks hele stroken strand onderling te verdelen. Vooral in de drukke zomermaanden zorgt dat voor veel irritatie bij strandgangers die door de 'privéstranden' zelf geen plek meer kunnen vinden.

Dagblad Al Massae meldt in de editie van vandaag dat lokale overheden op veel stranden parasols zullen uitdelen aan strandgangers.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
strand
casablanca
parasols
campagne
bevrijding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
caf
terrorisme
can 2019
golf
bosnië en herzegovina
duitsland
teheran
den haag
algerije
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn