Overheid start 'bevrijdingscampagne' Marokkaanse stranden

marokko
0
18 jun '19
Elke zomer is het weer raak op Marokkaanse stranden. Mensen die een zakcentje willen bijverdienen door stukken openbaar strand te claimen, volproppen met strandstoelen om de hoofdprijs te vragen voor een bedje.
Met de zomervakantie in aantocht is het Ministerie van Binnenlandse Zaken begonnen met het 'bevrijden' van Marokkaanse stranden van bezetting door onbevoegde ondernemers.

Lokale overheden zijn vandaag gestart in onder meer de stranden van Casablanca en Fnideq. Ambtenaren van de gemeente worden begeleid door politie en hulpdiensten. Illegaal geclaimde stukken strand worden weer teruggegeven aan het publiek en materiaal als stoelen en parasols van de onbevoegde verhuurders worden onmiddellijk in beslag genomen.

Het onrechtmatig claimen van openbare domeinen is strafbaar in Marokko. Toch weerhoudt dat de 'ondernemers' niet om jaarlijks hele stroken strand onderling te verdelen. Vooral in de drukke zomermaanden zorgt dat voor veel irritatie bij strandgangers die door de 'privéstranden' zelf geen plek meer kunnen vinden.

Dagblad Al Massae meldt in de editie van vandaag dat lokale overheden op veel stranden parasols zullen uitdelen aan strandgangers.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
strand
casablanca
parasols
campagne
bevrijding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi