VS stuurt 1.000 extra troepen naar het Midden-Oosten

buitenland
0
18 jun 12:02
De operatie is 'voor verdedigingsdoeleinden om bedreigingen van lucht-, zee- en grondgebonden aan te pakken', zegt het Pentagon
De VS sturen 1000 extra troepen naar het Midden-Oosten voor 'defensieve doeleinden', zei de Amerikaanse minister van Defensie Patrick Shanahan maandag. De beslissing volgt op de aanvallen van vorige week op twee olietankers in de Golf van Oman nabij de Straat van Hormuz. Washington zegt dat Iran achter de aanslagen zat, een beschuldiging die stellig wordt ontkend door Teheran.

"De recente Iraanse aanvallen bevestigen de betrouwbare, geloofwaardige informatie die we hebben ontvangen over vijandig gedrag van Iraanse troepen en hun bondgenoten die het personeel en de belangen van de VS in de regio bedreigen," zei Shanahan.

Sinds vorig jaar zijn de spanningen tussen de VS en Iran toegenomen, toen de VS zich unilateraal terugtrokken uit een nucleair pact tussen de Islamitische Republiek en de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad plus Duitsland. De regering van president Donald Trump heeft een aantal acties ondernomen die het doel hadden om de overeenkomst te schenden, waaronder het opnieuw instellen van Amerikaanse sancties op Iraanse olie.

In reactie verklaarde Teheran door te gaan met het exporteren van olie ondanks de sancties van de VS en dreigde de Straat van Hormuz te sluiten als het wordt belet de strategische waterweg te gebruiken. "De Verenigde Staten zoeken geen conflict met Iran", zei Shanahan en verdedigde maandag de stap om Amerikaans personeel in de regio te beschermen en Amerikaanse belangen te beschermen.
© MAROKKO.NL 2019
vs
troepen
midden-oosten
yemen
saoedi-arabie
iran
pentagon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
openbaar vervoer
bosnië en herzegovina
palestina
om
teheran
terrorisme
golf
genocide
den haag
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn