Herstelde Afellay tekent contract bij PSV

sport
0
18 jun '19
Ibrahim Afellay gaat weer voetballen bij PSV. De 33-jarige middenvelder tekent een contract voor één jaar bij de Brabantse club en sluit per direct aan bij de selectie van hoofdtrainer Mark van Bommel.

Afellay keerde in maart al terug in Eindhoven, aanvankelijk alleen met de bedoeling om bij zijn oude club aan zijn herstel te werken. Het heeft nu echter zelfs geresulteerd in een dienstverband. "Daar ben ik erg blij mee. 'Ibi' heeft als speler bepaalde eigenschappen die iedere trainer graag in zijn selectie heeft", zegt Van Bommel. "En hij brengt een flinke dosis ervaring mee." De Utrechter kampte de afgelopen jaren met veel blessureleed. Afellay, die PSV na vier landstitels in 2011 verruilde voor FC Barcelona, is nu eindelijk weer fit.

"Ibi heeft een hele zware tijd achter de rug, maar is inmiddels fysiek weer in orde", aldus technisch manager John de Jong. "Hij is nu toe aan de volgende stap en dat is trainen en spelen met een A-selectie. Ibi is één van ons en nog steeds een voetballer met veel kwaliteiten. Het is dus logisch dat wij hem deze kans bieden."

Afellay veroverde in 2011 met Barcelona de Spaanse titel en de Champions League. Diverse zware (knie-)blessures hielden de 53-voudig international van Oranje daarna vaak aan de kant. Via Schalke 04, Olympiakos Piraeus en Stoke City, waar zijn contract in januari werd ontbonden, keert Afellay nu terug op het oude nest. "Ik heb hier vijftien jaar van mijn leven doorgebracht en de mentaliteit die hier heerst, past bij mij", zegt de oud-aanvoerder van PSV. "In de voorbije maanden heb ik dat weer ervaren. Het voelt goed om hier weer aan de slag te gaan."

© ANP 2019
fc schalke 04
psv
uefa champions league
spanje
fc barcelona
ibrahim afellay
stoke city fc
olympiakos piraeus
john de jong
mark van bommel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?