Geen nieuwe moskeeën meer in Marokko

buitenland
3
19 jun 19:24
Vanaf volgend jaar worden alle bouwprojecten voor nieuwe moskeeën en culturele complexen voorlopig stopgezet
Dat heeft de minister van religieuze zaken, Ahmed Taoufiq, zojuist aangekondigd. Volgens dagblad Al Massae wordt de beslissing ingegeven door de wens van het ministerie om van het huidige nieuwbouwbudget eerst alle gesloten moskeeën in het koninkrijk te renoveren.

De minister deed de verklaring na een mondelinge vraag in de Tweede Kamer. In 2011 is het renovatieprogramma voor moskeeën gestart, en zijn na bouwtechnische keuringen zo'n 3.000 gebedshuizen gesloten. Slechts 910 van deze moskeeën zijn sindsdien gerenoveerd en heropend. Zo'n 460 moskeeën worden momenteel gerenoveerd en 190 wachten nog op autorisatie. Daarna blijven er dus nog zo'n 1.400 over die gerenoveerd dienen te worden alvorens deze kunnen worden geopend, daarvoor is een ​​budget van meer dan 2 miljard DH nodig. De minister wil hiervoor het huidige nieuwbouwbudget gebruiken.

Taoufiq maakte ook van de gelegenheid gebruik om donoren die de bouw van nieuwe moskeeën willen financieren aan te moedigen om eerst aandacht te schenken aan de gesloten moskeeën. Om zijn betoog kracht bij te zetten legde Ahmed Taoufiq uit dat in de islam de beloning voor degene die bijdraagt ​​aan de rehabilitatie van een moskee, en daarmee de voortzetting van het gebed toelaat, gelijk is aan die van de persoon die bijdraagt ​​aan de bouw van een nieuwe moskee.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
ahmed taoufiq
moskeestop
nieuwbouw
renovatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
openbaar vervoer
bosnië en herzegovina
palestina
om
teheran
terrorisme
golf
genocide
den haag
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn