Geen nieuwe moskeeën meer in Marokko

marokko
3
19 jun '19
Vanaf volgend jaar worden alle bouwprojecten voor nieuwe moskeeën en culturele complexen voorlopig stopgezet
Dat heeft de minister van religieuze zaken, Ahmed Taoufiq, zojuist aangekondigd. Volgens dagblad Al Massae wordt de beslissing ingegeven door de wens van het ministerie om van het huidige nieuwbouwbudget eerst alle gesloten moskeeën in het koninkrijk te renoveren.

De minister deed de verklaring na een mondelinge vraag in de Tweede Kamer. In 2011 is het renovatieprogramma voor moskeeën gestart, en zijn na bouwtechnische keuringen zo'n 3.000 gebedshuizen gesloten. Slechts 910 van deze moskeeën zijn sindsdien gerenoveerd en heropend. Zo'n 460 moskeeën worden momenteel gerenoveerd en 190 wachten nog op autorisatie. Daarna blijven er dus nog zo'n 1.400 over die gerenoveerd dienen te worden alvorens deze kunnen worden geopend, daarvoor is een ​​budget van meer dan 2 miljard DH nodig. De minister wil hiervoor het huidige nieuwbouwbudget gebruiken.

Taoufiq maakte ook van de gelegenheid gebruik om donoren die de bouw van nieuwe moskeeën willen financieren aan te moedigen om eerst aandacht te schenken aan de gesloten moskeeën. Om zijn betoog kracht bij te zetten legde Ahmed Taoufiq uit dat in de islam de beloning voor degene die bijdraagt ​​aan de rehabilitatie van een moskee, en daarmee de voortzetting van het gebed toelaat, gelijk is aan die van de persoon die bijdraagt ​​aan de bouw van een nieuwe moskee.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
ahmed taoufiq
moskeestop
nieuwbouw
renovatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi