Polisario vlag in officiële videoclip Afrika Cup (video)

buitenland
2
20 jun 17:02
De opname van de Polisario-vlag in de officiële CAN 2019-videoclip komt nadat de organisatie al eerder heeft geblunderd door de vlag op de officiële website en ticketsysteem te gebruiken.
Het organiserend comité van CAN 2019 heeft woensdag de officiële muziekvideo van het toernooi uitgebracht. In de video is de vlag van de zelfverklaarde Polisario (SADR) te zien en na de eerdere blunder omtrent het ticketsysteem wordt de videoclip gezien als een directe provocatie van de territoriale integriteit van Marokko.

In de videoclip getiteld "All Together" is de Egyptische zanger Hakim, de Nigeriaanse Femi Kuti, en Dobet Gnahore uit Ivoorkust te zien. De songteksten gaan over eenheid en diversiteit op het Afrikaanse continent. Aan het einde van de video wordt echter een kaart van Afrika weergegeven met de vlag van de zelfverklaarde SADR.


De CAN-commissie en Egypte zijn zich heel goed bewust van het standpunt van Marokko omtrent de onvriendelijke acties met betrekking tot de territoriale integriteit van het Marokkaanse koninkrijk. In mei heeft de commissie al excuses aangeboden voor de blunder in het kaartensysteem van CAN 2019. Om officieel bezwaar te maken heeft de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) destijds de Egyptische voetbalfederatie en de African Football Confederation (CAF) om opheldering gevraagd. De fout werd hersteld en excuses zijn aangeboden. Volgens de CAN-commissie betrof het een administratief foutje.
© MAROKKO.NL 2019
marokko
atlasleeuwen
egypte
afrika cup
can 2019
caf
polisario
vlag
blunder
videoclip
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
ridouan taghi
israël
advocaat
benjamin netanyahu
cl
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi