Mexicaanse bioscoopgigant Cinepolis opent 63 zalen in Saoedi-Arabië

buitenland
0
20 jun '19
Het Mexicaanse Cinepolis heeft de opening van zes nieuwe bioscopen in Riyad, Jeddah, Dammam, Jazan en Najran aangekondigd

De eerste van zes bioscopen zal eind dit jaar worden geopend in Lulu Mall in Dammam. Vier andere zijn gepland voor 2020 en de zesde voor 2021, kondigde de Mexicaanse bioscoopgigant in een verklaring aan. Volgens een woordvoerder van het Mexicaanse bedrijf is de toetreding van Cinepolis op de entertainmentmarkt in Saoedi-Arabië 'een mijlpaal' in zijn expansiestrategie in de Golfregio, waar het sinds januari al in Bahrein aanwezig is.

Vision 2030 De afgelopen maanden heeft Saoedi-Arabië miljarden dollars geïnvesteerd in de entertainmentsector. Een manier voor het Wahabi-koninkrijk om buitenlandse investeerders aan te trekken, banen te creëren, de kwaliteit van het leven te verbeteren en zich te ontdoen van zijn ultraconservatieve imago in een land waar openbare bioscopen en concerten tot voor kort verboden waren.

De voorzitter van de Saoedische entertainment autoriteit (GAE), Turki Al-Sheikh, heeft gezegd dat Saoedi-Arabië er naar streeft wereldwijd in de entertainment top tien te staan. 

© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
bioscopen
cinepolis
vision 2030
gae
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi