Mexicaanse bioscoopgigant Cinepolis opent 63 zalen in Saoedi-Arabië

buitenland
0
20 jun 22:09
Het Mexicaanse Cinepolis heeft de opening van zes nieuwe bioscopen in Riyad, Jeddah, Dammam, Jazan en Najran aangekondigd
De eerste van zes bioscopen zal eind dit jaar worden geopend in Lulu Mall in Dammam. Vier andere zijn gepland voor 2020 en de zesde voor 2021, kondigde de Mexicaanse bioscoopgigant in een verklaring aan. Volgens een woordvoerder van het Mexicaanse bedrijf is de toetreding van Cinepolis op de entertainmentmarkt in Saoedi-Arabië 'een mijlpaal' in zijn expansiestrategie in de Golfregio, waar het sinds januari al in Bahrein aanwezig is.

Vision 2030
De afgelopen maanden heeft Saoedi-Arabië miljarden dollars geïnvesteerd in de entertainmentsector. Een manier voor het Wahabi-koninkrijk om buitenlandse investeerders aan te trekken, banen te creëren, de kwaliteit van het leven te verbeteren en zich te ontdoen van zijn ultraconservatieve imago in een land waar openbare bioscopen en concerten tot voor kort verboden waren.

De voorzitter van de Saoedische entertainment autoriteit (GAE), Turki Al-Sheikh, heeft gezegd dat Saoedi-Arabië er naar streeft wereldwijd in de entertainment top tien te staan. 
© MAROKKO.NL 2019
saoedi-arabie
bioscopen
cinepolis
vision 2030
gae
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
duitsland
caf
can 2019
genocide
bosnië en herzegovina
algerije
golf
palestina
teheran
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn